Pauline heeft van kinds af aan eindeloos veel tijd met tekenen doorgebracht. Het was voor haar dan ook tijdens haar middelbare schoolopleiding al duidelijk dat zij naar de kunstacademie zou willen om haar talent verder te ontwikkelen.

Aan de kunstacademie te Maastricht heeft zij de opleiding grafisch- en illustratief ontwerp gevolgd. Na het afronden van deze opleiding heeft zij gewerkt als grafisch ontwerpster voor het Limburgs dagblad en ontwierp o.a. jaarverslagen, mailingen en special pagina's.

Vervolgens is zij als zelfstandig ontwerpster en illustratrice gaan werken, met als resultaat vele mooie opdrachten zoals het ontwerpen van logo's en huisstijlen, brochures en illustratief werk voor boeken en lesmaterialen. Daarnaast heeft zij in de loop van de jaren vele geboortekaarten geïllustreerd met een persoonlijk ontwerp.

De natuur vormt een grote inspiratiebron voor Pauline. De verwondering voor de kleine dingen in de natuur die zich als geheimen van een sprookjeswereld openbaren weerspiegelen zich in haar werk. De natuurelementen scheppen een dromerige sfeer in haar ontwerpen en werken bijna betoverend.

Pauline heeft in de afgelopen jaren meerdere exposities mogen houden, o.a. in de Terpkerk van Urmond.